Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (5)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Tarasenko V$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Tarasenko V. I. 
Экспрессия гена gdh2 арабидопсиса зависит от активности альтернативного пути переноса электронов в митохондриях [Електронний ресурс] / V. I. Tarasenko, E. Yu. Garnik, Yu. M. Konstantinov // Biopolymers and cell. - 2012. - Vol. 28, № 5. - С. 363-367. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BPK_2012_28_5_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 97.474 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Vorobets G. I. 
Application of the self-adaptive and self-reconfigurable computer devices for micro- and nanoelectronics [Електронний ресурс] / G. I. Vorobets, V. P. Tarasenko // Радіоелектронні і комп’ютерні системи. - 2015. - № 1. - С. 143–148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/recs_2015_1_25
The method of the adaptively controlled process of synthesis and laser correction parameters of metal-semiconductor contacts for basic logic elements of digital devices and sensors of information-measurement and control systems was proposed. Expediency, advantages and disadvantages of use of self adaptive and self-reconfigurable of computer tools for solving technological problems of micro and nanoelectronics are described. It is determined, that functional efficiency, versatility and economic performance of the system can be increase through the use of multifunctional reconfigurable computer systems for process control and data processing. The use of intelligent measuring converters for data acquisition allowed to provide the flexibility, versatility and scalability of the system, simplifying software development, and provides remote access for telemetry measuring of the object parameters and process equipment.
Попередній перегляд:   Завантажити - 646.709 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Tokar A. 
Combination of vegetable-fruit formulation composition for obtaining high quality products [Електронний ресурс] / A. Tokar, L. Matenchuk, Z. Kharchenko, I. Haidai, N. Zahorko, V. Tarasenko, V. Verkholantseva, N. Palianychka, I. Povorozniuk, L. Kravchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 4(11). - С. 55-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_4(11)__9
Досліджено зміну активної кислотності у купажованих продуктах з овочевої та фруктової сировини. Доведено можливість регулювати активну кислотність введенням у рецептуру консервів фруктів із високою титрованою кислотністю. Абрикоси, агрус, алича, чорна смородина характеризуються високим вмістом титрованої кислотності, то ж здатні замінити в рецептурі консервів органічні кислоти, отримані штучним шляхом. З кабачків, гарбузів, моркви та буряків можна виготовляти натуральні органічні пюре, соки, компоти, соуси, натуральні овочеві консерви з регульованою активною кислотністю не вище 3,9 од. рН. Для досягнення такого рівня активної кислотності у консервах варто довести масову концентрацію титрованої кислотності до 0,55 - 0,60 %. Виготовлені таким способом консерви є мікробіологічно стабільними та безпечними за температури стерилізування 100 <^>oC впродовж 20 - 25 хв, мають високу органолептичну оцінку, в них добре зберігається аскорбінова кислота. У пюре з гарбузів визначено масову частку титрованої кислотності 5,6 од. рН. У купажованих пюре з гарбузів та абрикос, агрусу й аличі активна кислотність знизилась до 3,80 - 3,84 од. рН після додавання розрахованої рецептурної кількості фруктової частини у композиції від 11,3 до 28,1 %, вміст аскорбінової кислоти підвищився у 1,6 - 2,6 разу. Вміст аскорбінової кислоти у пюре з гарбузів та чорної смородини за регульованої активної кислотності 3,86 одиниць рН підвищився до 30,6 мг/100 г, тобто у 7,6 разу. Аналогічна тенденція в купажованих пюре з моркви та буряка столового. Виготовлені таким способом овочево-фруктові пюре та соуси характеризуються відмінною органолептичною оцінкою якості 26,3 - 29,3 балу. Консервовані продукти з овочевої сировини з регульованим рівнем активної кислотності за рахунок фруктової частини є натуральними з підвищеним вмістом аскорбінової кислоти. Комбінування може бути застосованим для виготовлення органічних продуктів із відповідної сировини за збереження її високої якості.
Попередній перегляд:   Завантажити - 255.735 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Davidenko N. A. 
New material based on polyurethane doped with azobenzene dyes in recording media for dynamic polarization holography [Електронний ресурс] / N. A. Davidenko, I. I. Davidenko, M. Yu. Sokolov, A. N. Gonchar, E. V. Mokrinskaya, S. L. Studzinsky, V. A. Pavlov, V. V. Tarasenko, L. S. Tonkopieva, N. G. Chuprina // Semiconductor physics, quantum electronics & optoelectronics. - 2020. - Vol. 23, № 1. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MSMW_2020_23_1_14
On the base of a new polyurethane with azobenzene dopants, recording media for polarization holography have been created, and their information properties have been studied when recording holograms of a plane wavefront. It has been found that the recording and relaxation times of holograms are short, and it is defined by the processes of trans-cis-isomerization of azobenzene groups without formation of the surface relief in the polymer film. The obtained results are of practical interest in the choice of photosensitive materials for holographic recording media for dynamic holography.
Попередній перегляд:   Завантажити - 154.951 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Struchaiev N. 
Thermophysical calculations the process of cooling the fermented milk clot [Електронний ресурс] / N. Struchaiev, Y. Postol, V. Tarasenko, N. Palianychka // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2021. - Вип. 21, т. 1. - С. 19-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2021_21_1_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 467.546 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Zlahoda V. 
Application of the direct encapsulation method in the technology of medicine with dry rauwolphia extract (Rauvolfia serpentina Benth.) [Електронний ресурс] / V. Zlahoda, L. Bobrytska, O. Nazarova, V. Tarasenko, O. Shpychak, V. Nazarkina, V. Hrytsenko // ScienceRise. Pharmaceutical Science. - 2023. - № 5. - С. 75–80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texcfarm_2023_5_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.031 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського